BESZÁMOLÓK A 2019-ES PROGRAMOKRÓL

A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) 2012-ben csatlakozott először a Német Logisztikai Társaság (BVL) kezdeményezéséhez, „A Logisztika Napja” programsorozathoz. Az elmúlt években ez a rendezvény elengedhetetlen részévé vált a hazai logisztikai eseményeknek.

E jeles nap elsődleges célja, hogy a résztvevők megismerjék a szakma kulisszatitkait és bepillantást nyerhessenek a logisztika világába.

Idén április 19-én került megrendezésre a programsorozat. A magyarországi események kezdeményezője és összefogója most is az MLBKT volt.

Ebben az évben 29 intézmény és vállalat csatlakozott a kezdeményezéshez és közel 1000 látogató jelent meg országszerte a helyszíneken.  A csatlakozó települések száma: Budapest mellett 14 helység látta vendégül az érdeklődőket (Debrecen, Győr, Hévíz, Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Maglód, Miskolc, Pécs, Szarvas, Székesfehérvár, Szigetszentmiklós, Tata, Tatabánya, Zalaegerszeg).

A programpaletta idén is lefedte az ellátási lánc teljes területét, így ki-ki megtalálhatta az érdeklődésének megfelelő szórakoztató ismeretszerzést, legyen szó raktározásról, szállítmányozásról, csomagolásról vagy anyagmozgatásról. A programok színességét tovább növelte a különböző iparágak jelenléte.

A délelőtt folyamán a résztvevők megismerhették az okos AGV megoldásokat, a hulladékkezelésben rejlő lehetőségeket, látogatást tehettek egy smart factoryba, ahol testközelből tekinthették meg a valódi Ipar 4.0 fejlesztéseket. A szoftveres megoldások iránt érdeklődők megtapasztalhatták egy sofőrazonosító-és minősítő rendszer gyakorlati alkalmazását, képet kaphattak a valós idejű kommunikáció megvalósulásáról. A későbben érkezők megtekinthették a kombinált fuvarozási folyamatok trimodális elosztó központjaként működő szolgáltató főhadiszállását, bepillantást nyerhettek a termékazonosítás- és jelölés rejtelmeibe és zárásként megszemlélhették a Cargo City fejlesztéseit. Vidéki oktatási intézmények környékbeli cégekkel is együttműködve, gépbemutatókkal, a jövő logisztikai megoldásaival és interaktív programok széles kínálatával várták az érdeklődőket.

Az idei Logisztika Napján – vélhetően a kínzó munkaerőhiány és az oktatásban háttérbe szorult gyakorlati tudás átadása okán – kiemelt szerep jutott a középiskolai diákoknak és a felsőfokú tanulmányokat folytató hallgatóknak. A rendezők közel fele csak e célközönség számára nyitotta meg kapuit nem titkoltan azzal a céllal, hogy felkeltsék az érdeklődést a logisztikai szakma iránt, bemutatva annak összetettségét, szépségeit, kihívásait és a benne rejlő izgalmakat, valamint vonzó munkáltató képében mutatkozzanak be a közönség előtt.

A közreműködő szervezők közül sokan küldtek beszámolót, amelyeket az alábbiakban osztunk meg.

Jövőre is várunk mindenkit sok szeretettel a következő Logisztika Napján 2020. április 16-án!

 

AMCO

Az AMCO Kft. örömmel csatlakozott idén is a logisztika napjához. A vállalat számára fontos volt, hogy gyakorlati oldalról mutassa be a különböző csomagolás technológiákat és egységrakományképző gépeket, melyek segítséget nyújtanak a logisztikai folyamatokban. A résztvevők kipróbálhatták a gépeket, és lehetőségük volt a szakmai konzultációra is.

A bemutatott technológiák a következők:

 • dobozformázás és zárás
 • emeléstechnika
 • fóliahegesztés
 • ölelő és burkolócsomagolás
 • pántolás
 • ragasztószalag adagolók
 • raklapfóliázás
 • tálcásétel csomagolás
 • tasakzárás
 • térkitöltés
 • vákuumcsomagolás
 • zsugorfóliázás

ZSZC Báthory István Szakgimnázium és Szakközépiskola

Iskolánk a ZSZC Báthory István Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája 2019. évi „A Logisztika Napja” alkalmából megtartott rendezvényen 197 résztvevő volt. Az iskola tanulói mellett több helyi iskolából is érkeztek diákok, de megtiszteltek bennünket vállalkozások képviselői is.


Az idei évben is kiemelkedő színvonalú szakmai előadások szerepeltek a programban.

A rendezvényt Vigh László országgyűlési képviselő Úr nyitotta meg. Ezután Rózsás Zoltán Autóipari Próbapálya Zala Kft. Oktatási és K+F Koordinátora tartott plenáris előadást ”A logisztika autonómiája, avagy az önvezető járműfunkciók a szállítmányozásban” címmel.

Ezt követően szekcióüléseken vettek részt az érdeklődők, ahol a következő szakemberek tartottak előadásokat:

 • Éltes Annamária FLEX beszerzési vezető
 • Firbás György logisztikai szakértő
 • Kovács Zoltán PANNON EGYETEM tanszékvezető
 • Marján Miklós logisztikai szakember, a Logisztikai Érdemrend kitüntetettje
 • Borbély Attila, Vadász Csokoládé Kft. értékesítési vezető
 • Kovács Berta Mokate Hungary International Kft. key account manager
 • Kerekes Gábor protokollszakértő
 • Novák Zoltán Tungsram Group biztonsági tanácsadó

Az előadások mellett a tanulók több csoportban látogatást tettek a Gartner Intertrans Hungaria Kft. zalaegerszegi telephelyén, ahol a vállalat tevékenységei mellett megismerkedhettek a vezető-szimulátorral, valamint kamionozhattak is.

Logisztika Napja a BME Ipar 4.0 Technológiai Központban

Baráti légköreben zajlott le az idei Logisztika Napja alkalmából szervezett esemény a BME Ipar 4.0 Technológiai Központban. A látogatók Déri András (MLBKT) és Budai Ádám (BME) izgalmas előadásai, valamint a Csató Ferenc (Claas Hungária Kft.) által bemutatott esettanulmány során ismerkedhettek meg a logisztika területén alkalmazható, mesterséges intelligenciához kapcsolódó technológiákkal, módszerekkel, megoldásokkal.

Az előadások után a résztvevők egy látványos, kötetlen és gyakorlati bemutató keretén belül találkozhattak a BME Ipar 4.0 Technológiai Központ által kiállított olyan – logisztikában is jól használható – technológiákkal és ipari alkalmazási lehetőségeikkel, mint az önvezető járművek, a robotok, a beltéri helymeghatározás, a virtuális valóság vagy a digitális gyártás és termeléstervezés.

 

CCL Design Magyarország Kft. – Termékazonosítás és – jelölés a logisztika területén

14 cégtől, valamint egy főiskolától összesen 31 látogatóval zárták a nyílt napot. A cég tatabányai üzemében, a látogatóknak lehetősége volt megismerkedni a logisztikában és egyéb kapcsolódó területeken használható ipari termékazonosítási és jelölési megoldásokkal. Rövid szakmai és cégbemutatót követően a nyomdaüzemet látogatták meg a vendégek, ahol az öntapadós címkék teljes gyártási folyamatát követhették végig az alapanyagok rakározásától a nyomtatáson át a késztermékek minőségi ellenőrzéséig és kiszállításáig. Valamint megismerhették a közvetlen termékjelölésre használható lézer és pontbeütő eszközöket. Az egész napos program során lehetőség nyílt mind szakmai, mind kötetlen beszélgetésekre  a kollégákkal és egymással. Így megismerhettük, hogy kinek milyen kihívásokat jelent az egyre szigorodó és egyre inkább alapvető követelménnyé váló tartós termékazonosítás és jelölés.

Ghibli Kft. – Logisztika a gyakorlatban

2019 április 11-e idén nem csak a Költészet, hanem a Logisztika Napja is. Ebből az alkalomból tartotta meg ismét rendezvényét a Ghibli Cégcsoport a Chinacham Hungary-val közös szervezésben.

A hatalmas túljelentkezés miatt idén két diákcsoport számára is lehetőséget biztosítottunk, hogy megismerjék, hogyan működik egy logisztikai nagyvállalat a gyakorlatban.

Az eseményen István Róbert a Ghibli Kft. Értékesítési Alosztályvezetője tartott előadást, így első kézből hallhatták a tanulók a logisztika összetettségét, szépségeit, kihívásait és a benne rejlő izgalmakat. A diákok – mint minden évben – idén is bejárhatták 15.000 m2-es raktárt, megismerhették a folyamatokat, korszerű anyagmozgató gépeket.

Ice Solution Kft. – Hűtőház ünnepélyes megnyitója

A 100%-ban magyar tulajdonban lévő Ice Solution Kft. jelentős beruházással növelte kapacitását a Győri Ipari Park szomszédságában lévő telephelyén: a legmodernebb előírásoknak és legszigorúbb környezeti szabályozásoknak megfelelő új hűtőházat épített. Az új hűtőkomplexum -18°-25C° közötti hőmérsékleten mélyhűtött áruk raktározására alkalmas, így akár hús, zöldség, gyümölcs, pékáru és fagylalt is tárolható a legmodernebb körülmények között. A Logisztika napi rendezvény keretében a hűtőház ünnepélyes megnyitóján szakmai előadássokkal csatlakoztak a programsorozat eseményeihez.

MLBKT Gyógyszeripari Tagozat – BUD Cargo City látogatás

Április 11.-e a Logisztika napjának délutánját a Budapest Airport az MLBKT Gyógyszeripari Tagozatával közösen ünnepelte.

A Budapest Airport (BUD) jelentős fejlesztéseket valósít meg 2019-ben a repülőtér cargo infrastruktúrájában a 32 800 m2-es új BUD Cargo City építésével, mely új alapra helyezi Magyarország és a Budapest Airport pozícióját a Kelet Közép Európai regionális légiáruszállítási piacon. A magyar gyógyszeripar nagy mennyiségű légiáru alapot teremt, a BUD célja ennek jobb kihasználása a jövőben, a cargo fejlesztések során ezért különös figyelmet kap a hőmérséklet érzékeny, minőségbiztosított termékek árukezelésének magas színvonalú biztosítása.

Kossuth József, a Budapest Airport (BUD) Senior Cargo Managere nagy örömmel köszöntötte a tagozat képviselőiből álló delegációt, majd rövid bemutatót tartott a BUD Cargo működéséről és terveiről, piaci helyzetéről a térségben. Sergiu Sarasan, az International Air Transport Association (IATA) Aviation Solutions, Eastern Europe (BG, CZ, HU, MD, PL, RO, SK) Managere a szövetség munkájáról, illetve a CEIV Pharma, a gyógyszerlogisztikára kifejlesztett légi áru szállítási minőségbiztosítási rendszerről tartott előadást. Az előadások után a delegáció megtekintette a BUD Cargo City építkezés előrehaladását.

 

L-mobile Hungary Kft. – Smart Factory – Ipar 4.0 megoldások a gyakorlatban az Eagle Industry Hungary Kft.-nél

Az idén 8. alkalommal, 2019. április 11 -én megrendezett Logisztika Napjához ismét csatlakozott az L-mobile Hungary Kft, a B2B mobil megoldások nemzetközileg is elismert szoftver fejlesztője. – Az L-mobile a raktár, logisztika, gyártás, értékesítés és szerviz területre kínál mobil szoftver megoldásokat.

A Logisztika napja alkalmából, Maglódon, az Eagle Industry Hungary Kft.-nél megvalósított L-mobile megoldások kerültek bemutatásra a gyártás és a raktározás területén az odalátogató partnereknek, érdeklődőknek. Szakmai előadások és gyárlátogatás volt a program.

A 35 résztvevő számára bemutatásra került az L-mobile Ipar 4.0 koncepció – SMART FACTORY – gyakorlati megvalósítása, amely használatban van az Eagle Industry Hungary Kft. telephelyén. A nyílt nap keretén belül Szoboszlay András az L-mobile Hungary Kft. értékesítési igazgatója, Buza Ákos projektmérnök, valamint Galaskó Gergely az Eagle Industry Hungary Kft. ügyvezető igazgatója látta el szakmai információkkal, érdekességekkel a résztvevőket. A szakmai napot kötetlen beszélgetéssel egybekötött szendvicsebéd zárta.

 

MLBKT Logisztikai Szolgáltatói Tagozat programja: Repülővel a világ körül

A résztvevők megismerkedhettek a légi szállítás rejtelmeivel egy reptér, egy légitársasági képviselő, egy légitársaság, és a legnagyobb légi szállítási szövetség előadásában.

Első előadóként a vendéglátónk képviseletében Kossuth József, a Budapest Airport (BUD) Senior Cargo Managere volt, aki bemutatta a budapesti repteret, működését és piaci helyzetét a térségben. Ezután láthattuk a BUD Cargo City megvalósítási terveit. A következő előadónk Nagy Mónika volt, a Kales Airline Services Sales Managere. Megismerkedhettünk a holland központú GSSA (General Sales and Service Agent) működésével, légitársasági képviseleti munkájával. Utána a Kales által képviselt legnagyobb légitársaságtól Gokhan Gonulalan, a Turkish Airlines magyarországi Cargo Managere ismertetett meg a világ egyik legnagyobb légitársaságának múltjával, jelenével és jövőjével. Egy kisfilm keretén belül bemutatta a világ legnagyobb repülőterének, Istanbul-nak (IST) fejlesztési terveit. A befejező előadást Sergiu Sarasan-tól, az International Air Transport Association (IATA) Aviation Solutions, Eastern Europe (BG, CZ, HU, MD, PL, RO, SK) Managerétől láthattuk, amin keresztül megismerhettük a szövetség munkáját, és hogy hogyan fogja össze a világ összes légitársaságát és a légi szállítmányozási cégeket.

Egy rövid kávészünet után buszra ültünk és megnéztük a BUD Cargo City építési helyszínét, ahol megtekintettük a raktár vázszerkezetét és a terepet, ahol hamarosan elindul a Budapest Airport új cargo bázisának működése.

 

Masped Logisztika  – Ellátási láncok menedzsmentje

Az érdeklődők a Corvinus, BGE és Károli Gáspár egyetemekről érkeztek. Az esemény jó hangulatban telt. A résztvevők előadást hallgattak meg az ellátási láncok menedzsmentjéről a logisztikai szolgáltató szemszögéből, majd bejártuk a MASPED Logisztika 2018. októberében átadott, immár teljes kapacitással működő 10.000 m2-es új raktárcsarnokát a Budapesti Szabadkikötőben.

 

MAHART Container Center Kft. – MAHART Container Center Kft.

A csütörtöki rendezvény eredményesen zárult. A tengeri és intra-európai konténerszállítás bemutatása után a Társaságunk adottságairól, forgalmáról, eszközparkjáról kaptak a résztvevők tájékoztatást prezentáció formájában. A  prezentációt követően a terminál bejárása következett, a látogatók a helyszínen tekinthették meg a vonatok rakodását daruzható félpótkocsikkal és konténerekkel, valamint a közúti forgalom kiszolgálását is  megtekinthették az egyes konténertípusok megismerése mellett. A látogatók többsége egyetemi hallgató volt.

Neumann János Egyetem – “Logisztika Napja a GAMF-on”

Nagy érdeklődés mutatkozott a kecskeméti Neumann János Egyetem által szervezett „Logisztika Napja a GAMF-on” című esemény iránt. Közel 100 diák regisztrált a rendezvényre. A szervezők célja az volt, hogy megismertessék a középiskolásokkal a GAMF Műszaki és Informatikai Kart, azon belül leginkább a logisztikai mérnöki alapszakot. Az eseményt Dr. Török Erika, a Kar oktatási dékánhelyettese nyitotta meg, melyben elmondta, reméli, ez az alkalom lehetőséget nyújt, hogy megmutassák, miben tud a GAMF mást, többet adni a logisztikai mérnöki alapszakon az ország többi részéhez képest. A résztvevők a megnyitó után egy olyan játékban vehettek részt, mely rámutat arra, hogy mennyire fontos az információ megfelelő áramlása a logisztikában. Ezt követően tájékoztatást kaptak a logisztikai mérnöki alapszakról, a duális képzésről, illetve a felvételi és diplomaszerzési feltételekről. Megismerhették Muhi Kristóf előadásán keresztül az egyetem informatika szakjait, továbbá a hallgatók által fejlesztett EDDIE applikációt, mely az általános iskolások számára könnyítheti meg a tanulást. Ezt követően a résztvevők két különböző játékon vehettek részt. Az egyik játék lényege az volt, hogy háromfős csapatokban A/4-es lapok segítségével a lehető legmagasabb építményt kellett megalkotni 20 perc alatt. A másik játék keretében a diákok papírrepülőt gyártottak, melynek szárnyára magyar költők nevét írták fel, ezzel kapcsolódva a magyar költészet napjához.

Pécsi Szakképzési Centrum Radnóti Miklós Közgazdasági Szakgimnázium – Logisztika?! Mindent visz!

Ismét sikeresen lezajlott a Pécsi Szakképzési Centrum Radnóti Miklós Közgazdasági Szakgimnáziumában a Logisztika napja rendezvénysorozat. A több külső és belső helyszínen zajló program érdekesen és sokoldalúan mutatta be a logisztika szerteágazó feladatkörét és kompetenciáit.

Igyekeztünk a logisztikát idén még sokoldalúbban bemutatni, mert a logisztika nem csak szállítást, raktározást és átrakodást jelent. Így új diszciplínaként jelent meg idén az agrárlogisztika folyamata, valamint a flottakezelés és fuvarbörze.

Az iskola udvarán illetve az épület előtt felsorakozott látványos szállítóeszközök még a laikus járókelőket is nagy számban késztették megállásra, kipróbálásra, miközben az előadások, céglátogatások sok új ismerettel, élménnyel és érdekességgel szolgáltak a résztvevőknek. Gazdag programkínálatunk létrejöttében fontos szerep jutott a lelkesen közreműködő partnercégeinknek.

Reményi Csomagolástechnika Kft. -Fóliázzunk és spóroljunk együtt!

„A Reményi Csomagolástechnika Kft. idén is sikeres napot zárt a Logisztika napja 2019 eseménysorozat alkalmával.

Cégünk személyre szabott termékbemutatót tartott több nagyobb kereskedő és gyártó vállalat számára, segítve ezzel munkájukat az egységrakományrögzítés kapcsán.

Lehetőségük nyílt a gépek kipróbálására, saját termékük csomagolására és a megfelelő nyújtható fólia tesztelésre. Látogatóink elégedettek voltak a termékcsomagolás során elért eredményekkel és fólia megtakarításokkal. A kapott információkkal, így hozzá tudtunk járulni a logisztikai folyamataik optimalizálásához.”

Régens Zrt. -Valós idejű kommunikáció az ellátási láncban – Régens logisztikai szoftvermegoldások

A Régens Zrt. nyílt napján olyan szoftver- és portálmegoldásokat ismerhettek meg a résztvevők, amelyek biztosítják az ellátási lánc különböző részvevői közötti hatékony és gördülékeny kommunikációt, valamint megtekinthették a cég logisztikai szoftvereit éles környezetben is.

A nagy érdeklődésnek köszönhetően az esemény maximális létszámban zajlott le, így izgalmas beszélgetések alakultak ki a prezentációkat követő kötetlen konzultáció során.

A Régens Zrt. a következő évben is szívesen csatlakozik majd a Logisztika Napja rendezvénysorozatához és reméli, hogy ismét hasznos és szakmai ismeretekkel teli eseményt tarthat majd.

Schenker Kft.

A Logisztika Napja alkalmából megrendezett nyílt nap keretében vendégünk volt a Pesterzsébeti Közgazdasági Szakgimnázium, valamint a csepeli Kossuth Lajos Két Tanítási Nyelvű Műszaki Szakgimnázium 1-1 logisztika szakos diákcsoportja.

A diákok minden szolgáltatásunkról kaptak egy rövid bemutatást, majd körbevezettük őket mind a cross-dock, mind a logisztikai raktárainkban. Bízunk benne, hogy mindenki nagy élménnyel tért haza és a logisztika szakmát sikerült még vonzóbbá tenni a résztvevők számára!

5. Logisztika a Dél-Alföldön” konferencia

Az MTA SZAB Logisztikai Munkabizottsága, a Szent István Egyetem Agrár- és Gazdaságtudományi Kar és a Békés Megyei Kormányhivatal a Logisztika Napja 2019 nemzetközi rendezvénysorozat keretében konferenciát rendezett Szarvason. A rendezvény célja a logisztika népszerűsítése volt. A Logisztikai Munkabizottság ötödik, a Szent István Egyetem Agrár- és Gazdaságtudományi Kara, mint házigazda második alkalommal csatlakozott a rendezvénysorozathoz. A konferenciát Dr. Futó Zoltán dékán nyitotta meg.

Az eseményen a Szent István Egyetem, a Kaposvári Egyetem és a Békés Megyei Kormányhivatal munkatársainak tudományos előadásai mellett a régió jelentős vállalkozásai (Rail Cargo Hungaria Zrt., Szeged; Marzek Group, Békéscsaba; O-I Hungary,Orosháza; Gyulahús Kft., Gyula) mutatták be gyakorlati logisztikai tevékenységüket.

Az előadásokat követően az előadók még kötetlen beszélgetés keretében cseréltek eszmét aktuális szakmai kérdésekről, valamint felvetődött, hogy mind a Kar, mind a Munkabizottság szívesen csatakozna jövőre is a Logisztika Napja eseménysorozathoz. A szervezők terve szerint az előadások anyaga hamarosan ISBN számmal ellátott kiadványban is megjelenik. A rendezvény a Békés Megyei Kormányhivatal és az Agro-Assistance Kft. (Csongrád) támogatásával valósult meg.

A jövő logisztikai megoldásai – Fesztivállá bővült a Logisztika Napja a Trans-Spednél

Hogyan lehet a gyógyszereket biztonságosan szállítani és tárolni? Mi kell ahhoz, hogy egy teljes gyárat percre pontosan ellásson alapanyaggal egy logisztikai cég? Az automatizáció, a digitalizáció és a robotika fejlődésének milyen hatása van a logisztikára? Ezekre a kérdésekre adott választ a Logisztika Fesztivál programja, ahol a szakma kulisszatitkaiba nyerhettek betekintést a látogatók. A jövő logisztikai megoldásaival és interaktív programokkal várta a Trans-Sped Csoport debreceni és tatai telephelyén a diákokat a Logisztika Napja alkalmából.

Évről évre egyre nagyobb érdeklődés övezi a rendezvényt, ezért bővítette a vállalatcsoport a programot. Logisztikai munkagép-bemutatókkal, a raktári feladatok által inspirált játékos aktivitásokkal és raktárbejárások segítségével mutatták meg a professzionális ellátási lánc működését. A cél, hogy a diákok izgalmas módon ismerkedhessenek meg nemcsak a logisztikával, hanem a hozzá szorosan kapcsolódó egyéb területekkel is – legyen szó akár az elektromos járművekről és ezek kihívásairól, a Trans-Sped saját fejlesztésű szállítmányozási szoftveréről, vagy a raktár-automatizációról.

A cégcsoport küldetésének tekinti a közlekedés biztonságosabbá tételét az utak minden résztvevője számára, ezért a vállalat a „Láss a sofőr szemével!” bemutató mellett – amely során a résztvevők kipróbálhatták, hogy mit lát egy tehergépjármű-vezető a fülkéből – további vezetésbiztonsági szimulátorokkal hívták fel a figyelmet a tehergépjárművek körül kialakuló holttér észlelésének fontosságára.

A komplex logisztikai nagyvállalat csaknem három évtizede van jelen a piacon, a globális rendezvénysorozathoz pedig azért csatlakozott, hogy a szakma teljes spektrumát bemutassa az érdeklődő, pályaválasztás előtt álló fiataloknak. Debrecenben és Tatán csaknem 400 tanulót érdekelt a Trans-Sped Logisztika Fesztivál.

„A szakmai utánpótlás biztosítása kulcsfontosságú az iparágban, éppen ezért tartjuk kiemelten fontosnak, hogy olyan eseményeket szervezzünk, mely valóban felkelti a fiatalok érdeklődését a logisztikai szakmák iránt. A Logisztika Fesztiválon interaktív formában, játékosan, életszerű példákon keresztül tudjuk megmutatni a vállalati folyamatokat. Célunk, hogy a diákoknak karrierlehetőséget mutassunk, hiszen mi jó szakembereket, ők pedig biztos hivatást és munkahelyet találhatnak. Ez tehát olyan lehetőség, ahol mind a két oldal nyer.” – nyilatkozta Elek Gergő, logisztikai igazgató.

Yusen Logistics Kft.

A világ legnagyobbjai közé tartozó japán hajózási és szállítmányozási cégcsoport magyar leányvállalata a bemutatójával és raktárlátogatásával igyekezett értékes és érdekes információkkal hozzájárulni a Japán Logisztika Világának megismeréséhez, megértéséhez.

 

 

 

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás