BESZÁMOLÓK A 2018-AS PROGRAMOKRÓL

A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) 2012-ben csatlakozott először a Német Logisztikai Társaság (BVL) kezdeményezéséhez, „A Logisztika Napja” programsorozathoz. Az elmúlt években ez a rendezvény elengedhetetlen részévé vált a hazai logisztikai eseményeknek.

E jeles nap elsődleges célja, hogy a résztvevők megismerjék a szakma kulisszatitkait és bepillantást nyerhessenek a logisztika világába.

Idén április 19-én került megrendezésre a programsorozat. A magyarországi események kezdeményezője és összefogója most is az MLBKT volt.

Ebben az évben 28 intézmény és vállalat csatlakozott a kezdeményezéshez és közel 1000 látogató jelent meg országszerte a helyszíneken. Idén volt a legmagasabb a csatlakozó települések száma: Budapest mellett 17 helység látta vendégül az érdeklődőket (Alsónémedi, Debrecen, Dunaharaszti, Fót, Gyál, Hajdúböszörmény, Miskolc, Pécs, Sopron, Szarvas, Székesfehérvár, Szigetszentmiklós, Tata, Tápiószőlős, Tiszaújváros, Veszprém, Zalagerszeg).

A programpaletta idén is lefedte az ellátási lánc teljes területét, így ki-ki megtalálhatta az érdeklődésének megfelelő szórakoztató ismeretszerzést, legyen szó raktározásról, szállítmányozásról, csomagolásról vagy anyagmozgatásról. A programok színességét tovább növelte a különböző iparágak jelenléte.

A korán kelők bepillantást nyerhettek a csomagoláslogisztika rejtelmeibe, elgondolkozhattak a pántolás versus zsugorfóliázás előnyeiről, látogatást tehettek egy x-dock raktárban, megismerhették a lean szemlélet gyakorlati megvalósulását és azt is, hogy egy digitalizált raktár működését hogyan segítik az Ipar 4.0 és egyéb smart technológiák. A délután folyamán hasonlóan izgalmas témák kerültek elő: magunk is szervezőivé válhattunk a logisztikai folyamatoknak, bővíthettük tudásunkat a gyógyszerlogisztika területén, megtapasztalhattuk hogyan jut el a csomag a feladótól a címzettig és milyen viszontagságos egy konténer útja. Vidéki oktatási intézmények környékbeli cégekkel is együttműködve, gépbemutatókkal és programok széles kínálatával várták az érdeklődőket.

Az idei Logisztika Napján – vélhetően a kínzó munkaerőhiány és az oktatásban háttérbe szorult gyakorlati tudás átadása okán – kiemelt szerep jutott a középiskolai diákoknak és a felsőfokú tanulmányokat folytató hallgatóknak. A rendezők közel fele csak e célközönség számára nyitotta meg kapuit nem titkoltan azzal a céllal, hogy felkeltsék az érdeklődést a logisztikai szakma iránt, bemutatva annak összetettségét, szépségeit, kihívásait és a benne rejlő izgalmakat, valamint vonzó munkáltató képében mutatkozzanak be a közönség előtt.

A közreműködő szervezők közül sokan küldtek beszámolót, amelyeket az alábbiakban osztunk meg.

Jövőre is várunk mindenkit sok szeretettel a következő Logisztika Napján 2019. április 11-én!

 

AMCO

Több, mint 30 céges érdeklődő és egyetemi hallgató tekinthette meg az AMCO budafoki bemutatótermében a logisztikához kapcsolódó csomagolási megoldásokat.

A résztvevők előadást hallgathattak és gépbemutatót láthattak többek között:

 • a raklapfóliázásról,
 • az üres raklap tárolásról,
 • a térkitöltés lehetőségeiről,
 • különböző emelőgépekről,
 • a pántolásról,
 • a bandázsolásról,
 • a dobozzárásól,
 • a zsugorfóliázásról,
 • a vákuumozásról
 • és a fóliahegesztésről is.

Minden résztvevő ajándékcsomagot kapott, amiben a fontos technológiákról szóló katalóguson és szórólapon kívül, bio térkitöltő mintát és egy kis meglepetést is találhattak.

 

Bay Zoltán Kutatóintézet

A tavalyi évhez hasonlóan a programsorozathoz idén is csatlakozott a Bay Zoltán Nonprofit Kft. A rendezvény címe: Smart megoldások a 25 éves Bay Zoltán Kutatóközpontban. A programsorozat célja, hogy megismertesse a szakma kulisszatitkait az érdeklődőkkel, lehetőséget biztosítson új megoldások bemutatására és nem utolsó sorban teret adjon szakmai egyeztetések indításához.

A szakmai napra ellátogatók (45 fő) 7 előadáson vehettek részt. A nyitóelőadást Prof.-Dr. Illés Béla a Miskolci Egyetem egyetemi tanára tartotta, Ipar 4.0: digitalizáció és logisztika címmel. Érdekes előadást hallhatott a közönség Imricskó Pétertől, aki a „Pick by light” megoldás a Bosch eBike logisztikai központjában címmel tartott prezentációt. A Magyar Suzuki Zrt.-nél folyó innovációs projektről egy rövidfilm került levetítésre. Léstyán Ákos, az Albacomp RI Kft. fejlesztési igazgatója az eCall fedélzeti eszközben rejlő lehetőségeket mutatta be. Drescher László, a Zalai Önvezető Jármű Klaszter menedzsere Fenntartható és hálózatba kapcsolt városi mobilitás címmel tartott előadást. A B-A-Z Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház raktárvezetője, Szabolcsik József Logisztikai feladatok kórházi területen témában adott elő.

Az alapításának 25. éves évfordulóját ünneplő Bay Zoltán Nonprofit Kft. ügyvezetője Dr. Grasselli Norbert időkapszulát helyezett el az intézet kertjében. Az ebéd elfogyasztása után a résztvevők üzemlátogatáson vettek részt a Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. miskolci gyáregységében.

 

Budapesti Corvinus Egyetem

2018-ban a Budapesti Corvinus Egyetem Logisztika és Ellátási Lánc Menedzsment Tanszéke is csatlakozott a Logisztika Napja programsorozathoz, és plakátversenyt hirdetett meg az ország egyetemi hallgatóinak körében Logisztika és Fenntarthatóság témakörben. A pályázók április 16-ig adhatták le a témában készült posztereiket a Tanszék titkárságán, amelyeket a folyosón ki is állítottak.

6 pályamű érkezett. A zsűri döntése mellett a tanszék Facebook oldalán közzétett poszter-fotókra érkezett lájkok számát is figyelembe vették. Április 19-én, a Logisztika Napján hirdettek eredményt, ahol első helyet a Szent István Egyetem csapata, a 2. helyet a Corvinus Egyetem MSc-s csapata, 3. helyet pedig a ugyancsak a Corvinus Egyetem BSc-s csapat szerezte meg.

Minden résztvevőnek köszönjük a művek elkészítését és a Henkelnek pedig a nagylelkű felajánlást a helyezettek részére!

 

Egis Gyógyszergyár Zrt.

Az MLBKT Gyógyszeripari Tagozata a Logisztika napján közel 30 fővel tartotta tagozati ülését az Egis Gyógyszergyár Zrt-ben, ahol Szilágyi Gyula Termelésirányítási és Logisztikai Igazgató vezetésével a látogatóközpont került bemutatásra.

 

EPAL

Hagyományosan immár harmadik alkalommal került megrendezésre a Logisztika Napi raklapfestő verseny. Az European Pallet Assotiatoin e.V ( EPAL) Magyarországi képviselete és a Veszprémi Pannon Egyetem –GTK  Ellátási Lánc Menedzsment Intézeti Tanszék együttműködéséből született esemény évről évre népszerűbb az egyetem diákjai között.

Vannak visszatérő csapatok, akik profi felszereléssel, kellő szakértelemmel és festékek garmadával indulnak a feladatnak. Az újoncok kicsit rácsodálkoznak az alapanyagra, ami ugye egy igazi békebeli rakodólap. Nehéz is, a felülete érdes is, eszi a festéket, az ecsetet, a szivacsot, egyszóval a feladat nem könnyű.

A téma pedig mi más lehetne, mint a logisztika, az ellátási lánc képi megfogalmazása. A nehézségek ellenére évről, évre több fiatal vág bele, hogy megküzdjön a verseny első helyezéséért, a díjakért, a dicséretért, amely a feladat elvégzéséért minden csapatnak kijár. Az idei évben sem volt ez máshogyan.

Szép művek születtek és mi ezúton is gratulálunk a verseny szereplőinek és a győzteseknek.

 

GLS

A GLS Hungary lehetőséget biztosított az oktatási intézmények diákjai számára, hogy megismerkedhessenek a csomaglogisztika speciális világával.

 

Az érdeklődök megtekinthették az éppen bővítés alatt álló központi telephelyet, valamint a szortírozó üzemet, ahol bepillantást nyerhettek a mindennapok logisztikájába, azaz azt, hogy milyen szervezettség és infrastrukturális háttér szükséges ahhoz, hogy a folyamat melynek során a csomag eljut a feladótól a címzettig, zökkenőmentesen biztosítva legyen.

 

Huncargo

Idén először csatlakozott a Huncargo cégcsoport a Logisztika napja alkalmából megrendezett rendezvénysorozathoz. A cél az volt, hogy egy kötetlen, mégis szakmai beszélgetés valósuljon meg a regionális, logisztikában érdekelt vállalatok között.

A résztvevők megismerhették az új disztribúciós szolgáltatást, melynek köszönhetően a már meglévő együttműködések mellett, új kapcsolatok és lehetőségek is kibontakoztak. Fontos, hogy a helyi vállalatok ne egymás ellen dolgozzanak, hanem egymást segítve, kiegészítve törekedjenek az ügyfelek igényeinek kielégítésére. A pozitív tapasztalatok alapján a jövőben is, akár negyedéves rendszerességgel folytatnák a B2B programok szervezését.

 

Leonardo Group

A Logisztika Napja alkalmából megrendezésre kerülő konferencián fél napba sűrítve nyújtottak áttekintést a LEAN szerepéről.

Délelőtti előadásokban kitértek a LEAN és az Ipar 4.0 kapcsolatára, rámutatva az ipari forradalmak és a logisztika fejlődése közötti szoros kölcsönhatásra. A logisztikai vagyontárgyak nyomon követésében alkalmazható eszközöket és azok működését nemcsak elméletben ismertették a résztvevőkkel, hanem az üzemi környezetként berendezett bemutatóteremben konkrét példákat is megtekinthettek az érdeklődők.

Ismertették az AVIX LEAN PRODUCTION szoftver működését, egy egyszerű, ám annál szemléletesebb példa segítségével pedig bemutatták azt is, mennyi időt és értékes emberi erőforrást takaríthatnak meg a felhasználók a program alkalmazásával.

A kötött programot a LEAN vonatok továbbfejlesztéséről szóló előadással zárták, illetve egy kellemes ebédet szolgáltak fel a vendégeknek.

 

L-mobile Hungary Kft. – Ferzol Kft.

A nagy számú jelentkezésre való tekintettel 30-ról 40 főre emelkedett a részvételi limit. A résztvevők száma 41 fő volt.

Idén a FERZOL Kft. telephelyén, az L-mobile Hungary Kft. szervezésében került bemutatásra, hogy a digitalizált raktár és gyártás koncepciója hogyan illeszkedik a vállalatok gyakorlati működésébe.

Meghívott előadó a Jungheinrich Hungária Kft. volt, az üzemen belüli logisztika piacvezető szakértője, aki bemutatta hogy milyen a digitalizált és automatizált raktár a Jungheinrich Ipar 4.0 koncepciója szerint.

A Ferzol Kft. telephelyén a vendégeknek alkalmuk nyílt betekinteni a gyárlátogatás keretein belül a lakatosüzembe, a présüzembe, a CNC-khez, a festő üzembe, a raktárba és a szerelde csarnokába. Az L-mobile digitális megoldásait így valós felhasználási környezetben lehetett megtapasztalni.

 

Logisztika és a nő

Az előadás székhelyéül a Budapesti Műszaki Egyetem szolgált. A ’Logisztika és a Nő’ előadáson késő délután 67 fő vett részt, akik jellemzően a BME-ről és a Corvinusról érkeztek, így az ötven fős előadóterem szűknek bizonyult, de mint tudjuk: “Sok jó ember kis helyen is elfér!”.

 

Logisztika! Mindent visz!

Sikeresen lezajlott a Pécsi Szakképzési Centrum Radnóti Miklós Közgazdasági Szakgimnázium közreműködésével a Dél-dunántúli régióban első alkalommal megrendezett – Logisztika Napja rendezvénysorozat. A több helyszínen zajló programok érdekesen és sokoldalúan mutatták be a logisztika szerteágazó feladatkörét és kompetenciáit.

Bár a logisztika nem csak szállítást, raktározást és átrakodást jelent, az idei programok súlypontjában inkább ezek a területek jelentek meg.

Az iskolaépület előtt felsorakozott látványos szállítóeszközök még a laikus járókelőket is nagy számban késztették megállásra, miközben az előadások, céglátogatások sok új ismerettel, érdekességgel gazdagították a résztvevőket.

Abban azonban, hogy ez a program ilyen gazdag volt, a lelkesen közreműködő partnercégeknek jelentős szerep jutott.

 

MASPED Logisztika

Idén is nagyon sikeres volt a rendezvény. A Logisztika napja 2018. keretében megszervezett nyílt napon logisztikai szakirányú felsőoktatásban résztvevő hallgatóknak tartottak előadást a Logisztika a gyakorlatban – a jövő logisztikája címmel. A hallgatók megismerkedhettek a MASPED Logisztika szolgáltatói tevékenységével és a raktári folyamatokkal.

 

Nagév Rács Kft.

Az érdeklődők a hajdúböszörményi telephelyen előadásokon és veszteségvadászaton is részt vettek. A NAGÉV RÁCS Kft. alapanyagraktárában nyílt lehetőség ismerkedni a logisztikai folyamatokkal és a LEAN eszközök használatának köszönhető eredményekkel. A programon 12 érdeklődő vett részt.

Elsőként egy rövid tájékoztatót, cégismertetőt hallgattak meg Kovács Nikolett kereskedelmi vezetőtől, melyben a NAGÉV cégcsoport két szegmenséről esett pár szó, a járdarácsgyártásról és tűzihorganyzásról.

Az első előadást Szegedi Csaba, a fejlesztési csoport oszlopos tagja tartotta „Bevezetés a rácsok műszaki világába” címmel. Itt minden résztvevő megismerkedett a rácsos alapfogalmakkal és megtudta, hogy mire is használják ezt a terméket annyian világszerte.

Gyulai Tünde, fejlesztési vezető a második előadásban a LEAN szemléletről, a szemléletváltásban rejlő lehetőségekről mesélt. Megismertette a közönséget az alapfogalmakkal, az első lépésekkel és gyakorlati példákkal illusztrálta az elmondottakat. A veszteségvadászatot beharangozva ismertette a raktár problémáit, amire észrevételeket és ötleteket vártak a látogatóktól.

A harmadik előadás a NAGÉV RÁCS Kft. „leanesedésének” első lépéseiről szólt, melyet Kovács Nikolett prezentált. Az előadásban fény derült arra, hogy a középvállalkozás hogyan is állította a szemléletmód mögé a dolgozókat és a vezetőket, hogyan is kezdtek neki a változásnak. Továbbá területenkénti javítóintézkedésekről, gyakorlati LEAN eszközökről esett szó, melyeket saját példákon keresztül adott át a résztvevőknek.

A látogatás során megtekintették az alapanyagraktárt, mely a tekercslemezek és szálanyagok tárolásának problémájára és a FIFO-elv betartására kereste a megoldást. A 12 fő mellett a raktáros kollégák bevonásával kezdődött meg a veszteségvadászat. Ezután közösen, a fejlesztési vezető, a kereskedelmi vezető és a raktári csoport részvétele mellett beszélték meg az észrevételeket és ötleteket. Számos hasznos vagy éppen megerősítő javaslat érkezett, amelyeket a NAGÉV RÁCS Kft. munkatársai nyitottan és hálásan fogadtak.

A látogatás során egy jól működő, innovatív, lean elvek mentén szervezett vállalatot ismerhettek meg, akik valóban folyamatosan fejlesztik folyamataikat és önmagukat. A szakmaiságon túl pedig rendkívül szimpatikus volt az az emberi közeg és komoly elhivatottsággal végzett munka is a résztvevőknek, amelyet tapasztaltak a raktáros kollégáktól.

 

Schenker Kft.

A Schenker Kft. életében már már kihagyhatatlan a Logisztika Napja esemény, melyhez idén is örömmel csatlakoztak.

Most már sokadszor, logisztikus képzést adó diákcsoportot fogadtak, ezúttal a Vásárhelyi Pál Kereskedelmi Szakgimnázium OKJ-s képzésében logisztikai ügyintézőnek tanuló diákokat látták vendégül, ahol számos érdekes programmal vezették be őket a logisztika világába.

Az elsajátított elméleti tudás, egy cégbemutató prezentáció után a raktár-logisztikai területe kelt életre, ahol a szerződéses logisztikai raktárt járták be. A belföldi szállítmányozásról, fuvarozásról is élet ízű bemutatót kaptak, melyet az átrakóraktár napi működésének bemutatása követte. A diákok érdeklődése, kérdései azt mutatták, hogy érdemes időt, energiát szentelni a rendezvénynek, hiszen könnyen lehet, hogy új kollégákra talált a vállalat. Ennek lehetőségeiről is beszélgettek, egy kisebb előadás keretében, ahol a HR vezető válaszolt kérdéseikre.

Az egész délelőttöt felölelő eseményen közel 20 diák vett részt.

Syncreon Technology Hungary Kft.

Idén első alkalommal csatlakozott A Logisztika Napja rendezvénysorozathoz a syncreon Technology Hungary Kft.
A meghirdetett programuk címe: ‘MonopoLEAN – logisztikai társasjáték’
A program célja az volt, hogy a résztvevők játékos formában szerezzenek tapasztalatot arról, hogy egy vállalat életében a tudatosan használt LEAN eszközök miként növelik annak hatékonyságát, hogyan épülnek be a mindennapi kultúrába és miként formálják azt.


A szervezők arra figyeltek a program felépítsésében, hogy mindenkinek – legyen akár csak elméleti tudással rendelkező, vagy már dörzsölt LEAN ‘rókaként’ is – érthető legyen, nyújtson színes, új ismeretet az életszerű példákon keresztül, és nem utolsó sorban a játékos keret adja meg a jó hangulat alapját.
A rövid bemutató után az erre az alkalomra készített, saját fejlesztésű társasjátékkal mutatták be a szervezők az általuk használt LEAN eszközöket, majd egy könnyű ebéd kíséretében kötetlen beszélgetés zárta a programot.

 

MTA SZAB Logisztikai Munkabizottsága és a Szent István Egyetem Agrár- és Gazdaságtudományi Kara

A konferencia címe “Logisztika a Dél-Alföldön” volt. A Logisztikai Munkabizottság negyedik, a Szent István Egyetem Agrár- és Gazdaságtudományi Kara, mint házigazda első alkalommal csatlakozott a rendezvénysorozathoz. A rendezvényen az alábbi témák hangzottak el:

 • Logisztikáról 100 percben (ahogyan azt 20 éve láttuk).
 • Szolgáltatásérték növelése értékdimenziók mentén.
 • Vasúti árufuvarozás helyzete közép Európai kitekintéssel.
 • Az M6 autópálya hatása a gazdaság fejlődésére.
 • Az autópályák és a gazdasági fejlettség kapcsolata Kelet-Magyarországon.
 • Automatizálás és együttműködés a közúti fuvarozók és logisztikai szolgáltatók ügymenetében.
 • Ipar 4.0. Informatikával támogatott gyártási logisztika.
 • Logisztikai innováció és a szabad zónák.
 • Az étkezési paprika útja a termelőtől a fogyasztóig.
 • A területalapú támogatások helyszíni ellenőrzésének logisztikai háttere.
 • A nyúlhús termékpálya hazai kihívásai.

A DÉLKERTÉSZ szövetkezet termékbemutatóval színesítette a rendezvényt.

Rail Cargo Terminal – BILK-en az MLBKT Logisztikai Szolgáltató Tagozata szervezésében

Sokan érdeklődtek a terminál iránt, az RCT – BILK tárgyalóterme zsúfolásig megtelt. Az MLBKT részéről Ódor Gergely, az MLBKT Logisztikai Szolgáltatói Tagozatának vezetője, a Rail Cargo Group részéről Lippai Viktor igazgatósági tag köszöntötték az előzetesen regisztrált résztvevőket. A délután folyamán az érdeklődők Miklósi Nóra igazgatósági tag vezetésével megtekinthették a terminált, valamint információkat kaptak arról, hogyan jutnak el a konténerek Kínából Magyarországra. A konténerek intermodális útját és az azzal járó kihívásokat Hernád Ágnes, a Rail Cargo Operator – Hungaria ügyvezetője mutatta be részletesen.
Az MLBKT és az Rail Cargo Terminal – BILK közös szervezésében megvalósuló rendezvény – a változatos programnak és érdekes beszámolóknak köszönhetően – sikerrel zárult. A Rail Cargo Group vállalatcsoporthoz tartozó terminál ezzel a kezdeményezéssel egy olyan programsorozathoz csatlakozott, amely hozzájárulhat ahhoz, hogy a vasútlogisztikai szakma vonzóvá váljon a fiatalok számára.

Trans-Sped Kft.

Hogyan lehet a gyógyszereket biztonságosan szállítani és tárolni? Mi kell ahhoz, hogy egy teljes gyárat percre pontosan ellásson alapanyaggal egy logisztikai cég? Egyáltalán mi mindent befolyásol a logisztika? Ahhoz, hogy legyen a boltban kenyér, ablaküveg az autónkban, legyen a munkahelyünkül szolgáló gyárban alapanyag, ahhoz professzionális és jól szervezett logisztikai folyamatokra van szükség. A Trans-Sped Csoport három telephelyén tartott rendezvényeken ezen folyamatok kulisszatitkaiba nyerhettek betekintést a látogatók.

A debreceni, tatai, tiszaújvárosi logisztika szakos diákoknak most arra nyílt lehetősége, hogy a Logisztika Napja alkalmából egy olyan cégnél pillanthatott be a színfalak mögé, ahol csaknem 800 fő összehangolt gépezetként szolgálja ki partnerek százait.

A Trans-Sped csaknem három évtizede van jelen a szakmában, a globális rendezvénysorozathoz pedig azért csatlakoztak, hogy a szakma teljes spektrumát be tudják mutatni az érdeklődő, pályaválasztás előtt álló fiataloknak. A három telephelyen összesen mintegy 400 tanulót érdekelt a Trans-Sped Diáknapja. A látogatók testközelből ismerhették meg a Trans-Sped Csoport logisztikai szolgáltatásait, sőt, a szakértők segítségével megtekinthették a legmodernebb kamionokat is, a vállalat HR részlegének előadása keretében pedig a karrierlehetőségeikről is széles körű tájékoztatást kaptak.

Az életszerű példák leglátványosabbika a kamionok holtterét szemlélteti. Vannak olyan tehergépkocsi-vezetőfülkék, melyek holttere csaknem két méter – ebben a hatalmas területben akár személyautóval is észrevétlenek maradhatunk. A közlekedésbiztonsági előadás során a tanulók a kamionba ülve is kipróbálhatták, mit látnak a sofőrök – és mit nem.

„A szakmai utánpótlás biztosítása kulcsfontosságú az iparágban, éppen ezért tartjuk kiemelten fontosnak, hogy olyan eseményeket szervezzünk, mely valóban felkelti a fiatalok érdeklődését a logisztikai szakmák iránt. Ezt szolgálja a logisztika napja is, ahol interaktív formában, játékosan, életszerű példákon keresztül tudjuk megmutatni a vállalati folyamatokat.  Célunk, hogy a diákoknak karrierlehetőséget mutassunk, hiszen mi jó szakembereket, ők pedig biztos hivatást és munkahelyet találhatnak. Ez tehát olyan lehetőség, ahol mind a két oldal nyerhet.” – nyilatkozta Debrecenben Elek Gergő, logisztikai igazgató.

 

Yusen Logistics Kft.

A Yusen Logistics (Hungary) Kft. szakmai érdeklődőket és hallgatókat fogadtak székhelyükön.

A világ legnagyobbjai közé tartozó japán hajózási és szállítmányozási cégcsoport magyar leányvállalata a bemutatójával és raktárlátogatásával igyekezett értékes és érdekes információkkal hozzájárulni a Japán Logisztika Világának megismeréséhez, megértéséhez.

 

Színes programok Zalaegerszegen

A Logisztika Napja rendezvény alkalmából megtartott eseményen 200 résztvevő volt. A rendezvényt Balaicz Zoltán polgármester Úr nyitotta meg. Az iskola diákjai mellett a keszthelyi Közgazdasági szakgimnáziumból és a Z.SZ.C. Ganz Ámbrahám Szakközépiskolájából is érkeztek diákok.

Az előadások mellett a tanulók több csoportban látogatást tettek a Gartner Intertrans Hungaria Kft. zalaegerszegi telephelyén, ahol a vállalat tevékenységei mellett megismerkedhettek a szimulátorral, valamint kamionozhattak is.

 

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás