BESZÁMOLÓK A 2017-ES PROGRAMOKRÓL

A német kezdeményezésre indult logisztika napja programsorozat keretében 2017. április 27-én világszerte ingyenes eseményekkel csatlakozott számos logisztikával és kapcsolódó szakterületekkel foglalkozó szervezet.

Magyarországon harminc ingyenes program várta az érdeklődő laikusokat és szakmabelieket. Repülőtér, raktár, logisztikai szolgáltató cég tartott nyílt napot, gépbemutatót és számos kerekasztal-beszélgetés és konferencia is volt a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság által koordinált programsorozaton.

Közel ezren vettek részt összesen a rendezvényeken; Budapest mellett Zalaegerszeg, Miskolc, Alsónémedi, Kecskemét, Hajdúböszörmény, Halásztelek, Tatabánya, Tata, Dunaharaszti, Debrecen, Szigetszentmiklós, Hódmezővásárhely és Hajdúböszörmény voltak a 2017-es logisztika napja helyszínei. Kinyitotta kapuit többek között a Trans-Sped, Gebrüder Weiss, trans-o-flex, Yusen Logistics, a debreceni repülőtér és a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Báthory István Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája. A hagyományos raktárlátogatásokon, nyílt napokon és előadásokon kívül szerveztek raklapfestő versenyt is a logisztikai szakma népszerűsítésére.

A kínzó munkaerőhiány okán a szervezők kiemelt figyelemmel köszöntötték a részvevők között a középiskolai diákokat és a felsőfokú tanulmányokat folytató hallgatókat, nem titkoltan azzal a céllal, hogy felkeltsék az érdeklődést a logisztikai szakma iránt, bemutatva annak összetettségét és szépségeit, valamint vonzó munkáltató képében mutatkozzanak be a közönség előtt.

A közreműködő szervezők közül sokan küldtek beszámolót, amelyeket az alábbiakban osztunk meg.

Jövőre is várunk mindenkit sok szeretettel a következő
Logisztika Napján 2018. április 19-én!


AMCO

A téma kiemelten a logisztika számára hasznos csomagolási megoldások bemutatása volt. Az AMCO Budafoki úton található bemutatótermében a következő témákban tartottak szakmai előadásokat és gépbemutatókat:

• Raklapfóliázás helyes fóliaválasztással
• Fontos szempontok zsugorfóliázógép kiválasztásakor
• Pántolás soft üzemmódban, hogy a dobozon, vagy terméken ne keletkezzen bevágás!
• Ragasztószalagos dobozzáró gépek választása, változó és azonos méretű dobozok zárására
• Ragasztószalagok gyors és pontos méretre darabolása
• Újdonság! Hatékony raklap tárolás és adagolás dán PALOMAT gépekkel
• Emeléstechnika – vákuumos emelőgépek és elektromos felrakógépek
• Biológiailag lebomló térkitöltő hab előnyeinek bemutatása, valamint termékminta
• Körpályás sztreccsfóliázó gépek bemutatása speciális termékekre
A bemutató után lehetőség volt személyes konzultációra, valamint a résztvevők értékes Katalógust, szórólapokat, termékmintákat és ajándékot is kaptak.


Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft.

Miskolc először kapcsolódott „A logisztika napja” programhoz, és ezt a kezdeményezést a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. vállalta magára. A miskolctapolcai kutatóintézet innovatív logisztikai megoldásokkal kapcsolatos szakmai napot szervezett, ahol olyan iparági szakemberek tartottak előadásokat, akik az elmúlt években sikeres innovatív megoldásokat vezettek be a logisztika különböző területén. A szakmai nap keretében a látogatók (45 fő) megismerhették a kutatóintézet laborjait, valamint a logisztikai tervező szoftvereit is.
A Logisztika Napján nyitóelőadást tartott Prof.-Dr. Illés Béla a Miskolci Egyetem egyetemi tanára, valamint a Miskolcon működő nagyvállalatok vezetői mutatták be fejlesztéseiket:
– a Bosch Power Tools Elektromos Szerszámgyártó Kft. tavaly indított el egy Ipar 4.0 technológiával termelő gyártósort,
– a régió vezető logisztikai szolgáltatója az ÁTI Depó Zrt mutatta be tevékenységét.
A Bay Zoltán kutatóintézet ipari partnerei is bemutatkoztak:
– A 25 éves Magyar Suzuki Zrt. egy film keretében mutatta be a gyártási folyamatát,
– a debreceni Oláh Gumiszerviz Kft a használt gumiabroncsok begyűjtését ismertette,
– a GraphIT digitális gyártással kapcsolatos szoftvereit mutatta be.
A jövőre, alapításának 25. éves évfordulóját ünneplő Bay Zoltán Nonprofit Kft az elmúlt években Magyarország legjobb és legsikeresebb 10 kutatói hálózattal rendelkező tudásközvetítő intézménye közé sorolódott.


Béres Gyógyszergyár Zrt.

A Béres Gyógyszergyár Zrt. és az MLBKT Gyógyszeripari Tagozatának közös rendezvényén bemutatásra került az új szolnoki gyártóüzem, melyen keretében három turnusban indultak csoportok gyárlátogatásra.

 

EPAL – raklapfestő verseny

Április 27. a Logisztika napja, melynek megünneplésére és a logisztika népszerűsítésére az EPAL Európai Raklap Szövetség, a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara raklapfestő versenyt szervezett. A helyszínen, a Veszprémi egyetem udvarán, az előzetesen papíron elkészített pályaművek beadása után 5 csapat vett részt a versenyen.
A csapatok átlagosan 4 fővel jelentek még és mindenki hozta a szurkoló táborát.

A verseny csapatok délután 13.00 órakor kapták meg az EPAL által felajánlott egységes minőségű raklapokat, majd kezdetét vette a munka. Volt aki csiszolt, alapozott majd festett, volt aki sablont készített és úgy próbálta meg a raklapon tartani a festéket. A téma adott volt, a logisztika így vagy úgy. Ahány csapat annyi koncepció..
A festett műveket a 3 fős zsűri értékelte. Fontos szempont volt , hogy a koncepció megjelenjen az alkotásban. A legjobban sikerült alkotásokat az egyetem épületében lehet megtekinteni.
Az EPAL Európai Raklap Szövetség és a Pannon Egyetem megállapodtak abban, hogy a rendezvényt 2018-ban is megrendezik.


Gebrüder Weiss Szállítmányozási és Logisztikai Kft.

Idén első alkalommal csatlakoztunk a MLBKT felhívásához. A hazai és európai fórum remek lehetőség, hogy cégünk kicsit másképp is megjelenjen a piacon.

Mivel cégünk a nyitott nap keretében elsősorban a diákokra fókuszált és nekik kívánt, mint a jövő logisztikusainak, segítséget nyújtani a pálya- és szakmaválasztás néha félelmetesnek és ismeretlennek tűnő útján, ezért ez egy remek lehetőség volt számunkra. 19 fő lelkes képviselő „játszott” velünk a Logisztika Napja 2017 rendezvény Gebrüder Weiss-es programján.

Az interaktív eseményen visszatekintettünk a GW majd 550 éves múltjára, ránéztünk a jelen kihívásaira és fejlesztéseire, illetve bekukucskáltunk a jövő kulisszái mögé. Összegzésként a raktári séta keretében újra megállapítottuk, hogy a logisztikára, mint szakmára mindig szükség lesz. Mindezt többször megszakítva játékkal, úgy mint makettkamion rakodása, logisztikai kvíz vagy egy hangzatos szlogen életre hívása.

GFK

 

Az online kereskedelem élénkülése komoly perspektívát jelent a logisztikai szakmának. A világ több mint 100 országában jelenlévő és mintegy 80 éves tudományos tapasztalattal rendelkező GfK magyarországi piackutató vállalata idén első alkalommal csatlakozott a Logisztika Napja eseménysorozathoz.

Az április 27-én tartott szakmai workshopján a piackutató olyan kérdésekre fókuszált, mint hogy van-e megoldás a munkaerő-piaci nehézségekre és várható-e tartós növekedés az ágazat számára. Sugatagi Gábor (Senior Marketing Science Consultant), a GfK szakértője az aktuális helyzet jellemzéséhez a logisztikai ágazat előtt az elmúlt években megjelent komoly perspektívák és kihívások együttesét elemezte.

A perspektívák közé tartozik a szektor szolgáltatásai iránti kereslet élénkülése. Erről tanúskodik, hogy 2003 és 2015 között közel ötszörösére növekedett a nemzetközi közúti árufuvarozásban Magyarország teljesítménye (árutonnakilométerben mérve), és a bővülést a 2008 utáni válság is csak rövid ideig fékezte, visszavetni nem tudta. A belföldi piacon ugyanakkor erőteljesen éreztette hatását a válság, a teljesítmény csak 2014-ben kezdett érdemben bővülni, azóta azonban dinamikusan növekszik. A belföldi keresletet fűti mind a gazdasági növekedés, mind pedig a kereskedelem átterelődése az internetes vásárlások irányába.

Míg korábban  a vevők maguk szállították haza a megvásárolt árut az üzletből, az interneten rendelt áruknál a boltból a vevőhöz egy szállítmányozó közvetíti a terméket” – magyarázta a szakember az online fontosságát az ágazat számára.A változás dinamikus: a fotócikkeknél 2016-ban már az értékesítések közel egyharmada realizálódott valamilyen webáruházon keresztül, és általában minden műszaki cikk esetében magas az internetes kereskedelem piacrészesedése” – illusztrálta a helyzetet Sugatagi Gábor a GfK adataival, és hozzáfűzte „sok piacon pedig még gyerekcipőben jár az online-kereskedelem.”

Az ágazat aktuális kihívása a munkaerő-utánpótlás biztosítása. Ennek talán legfontosabb oka, hogy az elmúlt öt évben az ágazat bérszínvonala jelentős mértékben leszakadt mind a nemzetgazdaság, mind a versenyszféra egészéhez képest. A KSH átlagjövedelmekkel kapcsolatos adatai szerint míg 2012-ben a szállítási ágazatban a havi bruttó jövedelem 218.000 Ft volt, alig 15.000 Ft-tal kevesebb, mint a versenyszféra átlaga, és kissé magasabb, mint a költségvetési szférában akkoriban átlagosnak számító 215.000 Ft, 2016-ra az ágazat lemaradása tetemes: a 248.000 Ft-os havi átlagkereset mind a versenyszféra 278 ezres, mind a költségvetési szféra 281 ezres átlaga mögött érezhetően alacsonyabb.

Ghibli

A Ghibli Kft. évről évre aktív részese a Logisztika Napja rendezvénysorozatnak.
Idén is lehetőséget biztosítottunk, hogy fiatal logisztikusok megismerjék egy logisztikai szolgáltató mindennapjait, a szállítmányozás és raktározás folyamatait, kihívásait.
Az április 27-i eseményen Szabó Péter és Tóth István, a Ghibli olaszországi és nemzetközi viszonylatú szállításokért felelős vezetői nyitották meg előadásukkal a napot.

A diákok nagy örömére gyakorlati példákkal és saját tapasztalatokkal tarkított előadást hallhattak tőlük. Olyan megtörtént logisztikai eseteket, kihívásokat mutattak be a cég szakmai vezetői, melyekkel egy gyakorló logisztikus időről időre szembe találja magát, ezekre azonban a tankönyvekben nincs megoldási javaslat, a gyakorlati tapasztalatok hozzák meg a megoldást.

A prezentációk után a diákcsoport megtekintette az irodaépületben a munkakörnyezetet is, majd a fiatalok betekintést nyerhettek 15000 m2-es raktárunkba, megismerhették folyamatainkat, korszerű anyagmozgató gépeinket „munka közben”


GLS Hungary Csomag – Logisztikai Kft.

Az idén először csatlakozott a GLS Hungary az MLBKT kezdeményezéshez, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy felkeltsük a résztvevő felsőoktatási hallgatók érdeklődését a szállítmányozás és logisztika világán belül a csomaglogisztika, mint speciális terület iránt.
A CEP (Currier-Express-Parcel, magyarul futár-expressz-csomag) piac a szállítmányozáson belül legdinamikusabban növekvő ág, köszönhetően az elektronikus kereskedelem felfutásának. Ezt megfelelő munkaerő terén is le kell követni, így az utánpótlás biztosítása kiemelt jelentőséggel bír a GLS számára, legyen szó pályakezdőkről vagy akár már tapasztalattal bíró munkavállalóról, így vállalatunk örömmel élt az MLBKT adta bemutatkozási lehetőséggel.

A vállalatnál szervezett diáknap keretein belül a pályájukat a GLS-nél kezdő munkatársak (Ügyfélszolgálat, Értékesítés, Minőségügy) osztották meg szakmai tapasztalataikat a résztvevőkkel, bizonyítva, hogy nem a végzettség típusa a mérvadó, hanem a rátermettség, szakmai érdeklődés, és kíváncsiság az új iránt.

Alsónémediben található központi szortírozó üzemünkön az ügyvezető igazgató vezette végig az érdeklődőket, aki majd két évtizede, szintén pályakezdőként csatlakozott a GLS kötelékéhez, mely éppen akkor indította tevékenységét hazánkban. A bejárás során megtapasztalhatták a résztvevők, milyen szervezettség és infrastrukturális háttér szükséges ahhoz, hogy a csomag útja a feladótól a címzettig maximálisan biztosítva legyen.

ICG Integrated Consulting Group Kft. Optasoft Kft.

Matematika cégeknek, avagy hogyan lesz egyszerűbb és hatékonyabb a logisztikai tervezés? Partnerünk a Tatár Pékség Kft. több mint 3000 értékesítési ponttal rendelkezik a régióban. Ennek kb. 10%-ába juttatja el termékeit naponta, 250-300 fuvarfeladatot tervezve. Fuvarszervezésük eredendően sokváltozós állapota mellett állandó impulzusoknak van kitéve, mint például változó mennyiségek, ad hoc beeső címek, melyeket be kell építenie a napi operációba a külső és belső vevőelégedettség érdekében.

A program során röviden bemutatásra kerültek a járattervező rendszer bevezetése előtti kihívások, a fejlesztési és bevezetési projekt majd megterveztük együtt a másnapi kiszállítást. A rendezvényen lehetőség volt a logisztikai tervezés témakörben eszmecserére, valamint a résztvevők megtekinthették a Tatár Pékség üzemét és betekintést nyertek a Tatár Pékség mindennapi működésébe.

ISD PORTOLAN Kft.

Az idei rendezvényen több, mint 60 fő érdeklődőt fogadott a kikötőnk.  Nagy örömünkre szolgált, hogy üzleti partnereink közül jó néhányan betekintést nyerhettek a munkafolyamatainkba.

A programok felkeltették a látogatók érdeklődését, az időjárás pedig nagyon kegyes volt hozzánk.

A szakmai előadások után került sor a terület bejárására, ahol a legnagyobb sikert a közúti hídmérleg aratta egy 1.700 kilogramm összsúlyú középiskolai osztály számára.

A látogatókat lenyűgözte az 51 méter magas daruról elénk táruló dunai panoráma, valamint megtekinthették egyik darunk felújított, XXI. századi berendezésű és kezelő egységekkel ellátott irányító fülkéjét is.

L-mobile Hungary Kft.

Az idén 6. alkalommal megrendezett Logisztika Napját méltó képen ünnepelte az L-mobile Hungary Kft, a B2B mobil megoldások nemzetközileg is elismert szoftver fejlesztője. Cégünk a raktár, logisztika, gyártás, értékesítés és szerviz területre kínál megoldásokat.

Kecskeméten, partnerünknél, az Autoflex-KNOTT Kft.-nél megvalósított L-mobile megoldások kerültek bemutatásra az odalátogató partnereknek, érdeklődőknek. Elméleti előadás és gyárlátogatás is a program része volt.

Bemutattuk az L-mobile Ipar 4.0 koncepció – SMART FACTORY – gyakorlati megvalósítását az Autoflex-KNOTT Kft. telephelyén.

A nyílt nap keretén belül a Logi-Store Kft. is bemutatta a helyszínen azon raktártechnikai és Hanel lift megoldásait, amelyek az Autoflex-KNOTT Kft.-nél használatban vannak.

A 68 fő részvételével lezajlott eseményt a programot követően kötetlen beszélgetéssel egybekötött szendvicsebéd zárta.

 

MASPED Logisztika

Idén is nagyon sikeres volt A Logisztika Napja 2017 keretében megszervezett nyílt napunk. Csütörtök délelőtt logisztikai szakirányú felsőoktatásban résztvevő hallgatóknak (11 fő) tartottunk egy interaktív beszélgetéssel és szimulációs játékkal színesített bemutatót, Logisztika a gyakorlatban címmel. Délután a Szász Ferenc Kereskedelmi Szakközép- és Szakiskola diákjai (37 fő) ismerkedhettek meg a raktári folyamatainkkal és a MASPED Logisztika szolgáltatói tevékenységével.

MTA SZAB Logisztikai Munkabizottsága és a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kar

A rendezvény címe “Logisztika a Dél-Alföldön – In memoriam Prohászka Ottó” volt.
A rendezvény szervezője az MTA SZAB Logisztikai Munkabizottsága és a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara volt. A konferenciát Prohászka Ottó, a tavasszal a rendezvény szervezése közben elhunyt munkabizottsági elnök emlékének ajánlottuk. A szakmai napon elhangzott előadások számos témakört öleltek fel az informatikai fejlesztésektől a szállításon és pénzügyi kapcsolatokon át a mezőgazdasági alkalmazásokig. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a rendezvényt felvette a mezőgazdasági szaktanácsadók továbbképzésére ajánlott rendezvények közé. A jelenléti ív szerint 62 fő vett részt a rendezvényünkön. A rendezvény előadásainak összefoglalóit hamarosan on-line kiadványban is megjelentetjük.

 

NAGÉV RÁCS Kft.

A hajdúböszörményi vállalkozás idén a Logisztika napja keretein belül először nyújtott lehetőséget arra, hogy megnyissa járdarács gyártó üzemének kapuit a látogatók, partnerek előtt. Az eseményre jelentős volt az érdeklődés. Érkeztek meglévő vevők és új érdeklődök egyaránt, sőt beszállítói kapcsolatok kiépítésére is tökéletesnek bizonyult a rendezvény.

Zomborszki András ügyvezető tartott rövid előadást a vállalatról és osztotta meg tapasztalatait a lean menedzsment bevezetésének folyamatáról. A vállalat által gyártott tűzihorganyzott járdarácsokról Szegedi Csaba mutatott be egy gyakorlati példákkal tarkított diasort. A lean szemléletmód, a gyártás és a logisztika kapcsolatát Gyulai Tünde prezentációja folytatta, ami után csak úgy záporoztak a résztvevők kérdései. Az előadásokat egy Szabó Tamás által vezetett gyárlátogatással is tarkították, hogy a fizikailag is észrevehető változásokat hangsúlyozzák. Az előadássorozatot Kovács Nikolett összefoglalója zárta, aki a leanesedés méréséről beszélt a résztvevőknek, hiszen ez a soha véget nem érő folyamat is megérdemli a mérföldkövek meghatározását és a folyamatos nyomonkövetést.

A nap zárásaként, a szendvicsebéd elfogyasztása közben pedig kapcsolatot építettek a jelenlévők. A részvételt, a rengeteg visszajelzést és aktivitást apró ajándékkal köszönte meg a NAGÉV RÁCS Kft.

OGL

„A Logisztika napja 2017 záróakkordja az OGL Hungary által rendezett 10. Freight Nights Light – Logistics Evening volt. Közel 100 fő részvételével egy könnyed, kötetlen estét tölthettek el a szakmabeliek a Vogue hajón. Az immár 4 éve újraélesztett Freight Nights a logisztikai iparágban dolgozók részére szervezett party sorozat. Az rendezvény újra álmodója Ódor Gergely az OGL Group tulajdonosa vállalta, hogy a Logisztika napját méltó helyen és környezetben a Dunán zárják, egy igényes és hangulatos étterem hajón, ami az összejövetelek rendszeres helyszíne.
Kellemes, beszélgetős kezdés után, zenés-táncos befejezés következett, melyhez az aláfestést a rezidens, DeeJay 5ly, alias Matusz László keverte.

Reméljük jövőre is találkozunk!”

 

Reményi Csomagolástechnika Kft.

Napjainkban az e-kereskedelem szerepe egyre fontosabbá válik. Hogy is kapcsolódik a csomagolás az e-kereskedelemhez? – teszik fel többen a kérdést. A vásárlók célja, hogy időben és kifogástalan állapotban érkezzen a termék az általuk rendelt címre. Ehhez nyújt segítséget a Reményi Csomagolástechnika Kft. A logisztikai nyílt nap alkalmával próbálta bemutatni a partnerek számára, hogyan, milyen csomagolóanyagok használatával tud olyan csomag készülni, melynek köszönhetően sérülésmentesen kapják meg a vásárlók a rendelt termékeket.  A nyílt napra több kis –és nagykereskedelmi cég érkezett, hogy lássa, hogyan tudja optimalizálni csomagolási költségeit.

Schenker Nemzetközi Szállítmányozási és Logisztikai Kft.

A Schenker Kft. Szigetszentmiklóson található központi telephelyén, idén is nagy érdeklődés kísérte az ismételten meghirdetett programot, az idei április 27-én megrendezésre került Logisztika napja alkalmából.

Cégünk ez alakommal is legfőképp a diákok érdeklődésére számított, hogy bepillantást engedjünk a színfalak mögé, megismerhessék a logisztikai munka összetettségét, fontosságát és képet kaphassanak az iparág kihívásairól és változatos tevékenységeiről.

A logisztikai terület iránt érdeklődőknek, diákoknak jó alkalom arra, hogy belelássanak a szolgáltatók működésébe, logisztikai tevékenységébe és megtudják milyen karrierlehetőségek vannak.

Idén hozzánk a  Szinergia Szakgimnázium és Szakközépiskola nappali tagozatos, Logisztikai ügyintéző képzésének 14. évfolyamos tanulói érkeztek, 25 fős csoporttal. A diákoknak a program során alkalmuk volt megismerni cégünk múltját, a látogatás során saját szemükkel láthatták a logisztikai folyamatokat. Látogatóink amellett, hogy bepillantást nyerhettek a központi telephelyünkön található operatív területek folyamataiba,- így a belföldi fuvarszervezés, átrakó raktár és logisztikai raktár mindennapi munkájába, egyben lehetőségük volt a helyszínen szakmai kérdéseket is feltenni az egyes területi vezetőknek és kissé elmélyedni a szakma kihívásaiban. A kiemelt érdeklődésnek köszönhetően, a diákok tájékoztatást kaptak a cégnél adódó munkalehetőségekről, és a visszajelzések alapján úgy tűnik, hogy jó pár jelentkezésre számíthatunk.

 

SSI SCHÄFER SYSTEMS INTERNATIONAL KFT.

Vállalatunk rendezvénye jól sikerült, „szerettük”. Kollégáim lelkesen készültek: ketten prezentáltak, a többiek pedig a bemutató teremben, illetve a raktárban mutatták be a programban feltüntetett gépeket, állványokat, rendszereket. Sok kérdés, érdeklődő megjegyzés érkezett a résztvevőktől, a rendezvény végén pedig személyes beszélgetésekre került sor.

Mi is szívesen teremtenénk ebből a kezdeményezésből hagyományt, hiszen fontos számunkra, hogy közelebb kerülhessünk olyan, az intralogisztika iránt érdeklődő szakemberekhez, akik egyszer partnereink, munkatársaink lehetnek. Azért is használom a szakember kifejezést, mert a mi tevékenységünkön keresztül (B2B) nem az egyes ügyfelekkel, hanem különböző cégek, vállalakozások beszerzőivel, logisztikai szakembereivel kerülünk kapcsolatba.

A rendezvényen több egyetemista is részt vett, zömében a Budapesti Műszaki Egyetem hallgatói.

Vendégeink érdeklődése, illetve az utána kapott elégedett emailek és dicsérő Facebook posztok megerősítettek bennünket, hogy a kezdeményezésnek helye van. Jó irányba haladunk. A magas színvonalú, szakértői előadásaink megfelelően nyitott, szakmai hallgatóságra találtak.

 

trans-o-flex Hungary Kft.

„Extrém túljelentkezés az idei Logisztika napján”

Immáron 3. alkalommal csatlakoztunk a Logisztika Napja kezdeményezéshez, melynek apropóján megnyitottuk kapuinkat a csomaglogisztikai szektor iránt érdeklődő diákok számára. Cégünk az egyik legjelentősebb 40 kg-nál kisebb csomagok 24 órán belüli kézbesítésére specializálódott futárszolgálat. Az Osztrák Posta magyarországi leányvállalataként stabil hátteret, széleskörű szakmai tapasztalatot, átfogó nemzetközi hálózatot tudhatunk magunk mögött. A trans-o-flex Hungary 19 line-haul járatával, 5 nemzetközi line-haul irányával, 19 vidéki depójával, több mint 350 futárával napi átlag 25 000 küldeményt kézbesít.

Az idei Logisztika napja minden várakozásunkat felülmúlta, ugyanis annyian érdeklődtek az esemény irányt, hogy plusz 2 napot be kellett iktatnunk, így a három nap alatt összesen 110 diák és kísérőjük fordult meg nálunk.


A résztvevők főként 18-20 éves OKJ-s képzésben vagy főiskolán, egyetemen tanuló diákok voltak, akik a nyíltnapon megismerhették a központi depónk működését, figyelemmel kísérhették a csomagok útját, szakmai kérdéseket tehettek fel munkatársainknak. A nyíltnap(ok) nagyon jól sikerültek, a résztvevők nyitottak és érdeklődőek voltak.

 

Trans-Sped Kft.

A professzionális logisztikai szolgáltatás kulisszatitkai haladóktól!

Négy telephelyén, több száz résztvevővel tartotta meg a Logisztika Napját a debreceni székhelyű Trans-Sped Csoport április 27-én, csütörtökön. Az országos programnaphoz évek óta csatlakozó vállalat célja a megfelelő szakmai utánpótlás biztosítása.

A 26 éve dinamikusan fejlődő vállalat vezetett túrát szervezett a logisztika iránt érdeklődő tanulók számára a tatai, tatabányai, tiszaújvárosi és debreceni telephelyein. A Debreceni Logisztikai Központ és Ipari Parkban szervezett nyílt napon a tavalyi év sikerére való tekintettel a vállalat ismét bepillantást engedett a fiatalok számára a cég mindennapi működésébe, akik szakértők segítségével testközelből ismerhették meg a Trans-Sped Csoport logisztikai szolgáltatásait és a legújabb trendeket. Ennek keretében megtekinthették a logisztikai kiszolgálást a gyakorlatban, a legmodernebb kamionokat, valamint a szállítmányozási ügyintézésről, fuvarozásról és a karrierlehetőségekről is széles körű tájékoztatásban részesültek.

A nyílt napot az idei évben is nagy siker és érdeklődés övezte: Debrecenben mintegy 140 középiskolás és egyetemista látogatta meg az immáron hagyománnyá vált rendezvényt. A logisztikai szakma kulisszatitkait Elek Gergő – a Trans-Sped Kft. logisztika igazgatója – tárta fel a fiatalok számára, majd gyakorlati szállítmányozási és fuvarozási ismeretekkel gazdagodtak a résztvevők. A 21 hektáron elterülő, 40.000 m2 fedett raktárkapacitással és intermodális címmel rendelkező Debreceni Logisztika Központ és Ipari Parkban a diákok üzemlátogatáson is részt vettek, ahol szakmai vezetéssel betekintést nyertek az ellátási lánc hatékony és gördülékeny működésébe. A bejárás során interaktív élményben is részesültek a fiatalok, hisz az egyik legmodernebb és legtakarékosabb nyergesvontató, a DAF XF Euro6-os járműbe ülhettek be, mely jól példázza a vállalat egyik fontos törekvését: hogy a leendő szakembereket és sofőröket a modern gépekkel és technikákkal ismertessék meg.

„A szakmai utánpótlás biztosítása kulcsfontosságú az iparágban, éppen ezért tartjuk kiemelten fontosnak, hogy olyan eseményeket szervezzünk, mely valóban felkelti a fiatalok érdeklődését a logisztikai szakmák iránt. Ennek érdekét szolgálja a logisztika napja is, ahol egyszerre sokaknak tudjuk interaktív formában, játékosan megmutatni a vállalati folyamatokat, a logisztikai terület igazi szépségét.  Célunk, hogy a diákoknak karrierlehetőséget mutassunk – mi jó szakembereket, ők pedig biztos hivatást és munkahelyet találhatnak. Ez tehát olyan lehetőség, ahol mind a két oldal nyerhet.” – nyilatkozta Elek Gergő, logisztikai igazgató.

A Trans-Sped Kft. feladatának tekinti a fiatalok felelősségteljes szakmai elköteleződését, ezért az esemény célja volt a nagyvállalati munkakörnyezet, a gyakorlatias szemlélet és a professzionális értékek játékos és élményteli megismertetésén túl, hangsúlyt fektetni a pályakezdéshez szükséges információk és tanácsok megosztására is. A HR részleg részletes információkkal látta el az érdeklődő fiatalokat a toborzási folyamatokról, az iparágban jellemző munkakörök lehetőségeiről, az elérhető szakmákról és szakterületekről, továbbá megtudhatták, hogyan jelentkezhetnek a vállalat gyakornoki programjaira, s miként válhatnak a cég értékes dolgozójává.

 

WX International Aviation Kft. – XANGA Investment & Development Group

Pontosan délben érkezett meg, 167 utassal a fedélzetén a Wizzair menetrend szerinti járata Londonból. A kifutópálya mellett logisztikai menedzsment szakos hallgatók is várták a gépet.
A különleges programot a Logisztika Napja alkalmából szervezte a hallgatóknak az Airport Debrecen Kft. Azt mutatták be a leendő szakembereknek, hogy a repülőt landolás után, hogyan lehet mindössze 30 perc alatt felkészíteni az indulásra.

A repülőgépek földi kiszolgálásának része a fedélzet kitakarítása és szükség esetén a tankolás is. A hallgatók azt is megtudhatták, hogy Debrecenben még sohasem csúsztak ki a félórás időkeretből, így emiatt itt még egyetlen járat sem késett.

Yusen Logistics (Hungary) Kft.

A Yusen Logistics (Hungary) Kft. már második alkalommal csatlakozott a „Logisztika Napja” programsorozathoz. A valóban nagy érdeklődésre való tekintettel a közzétett programon kívül, ahol 15 érdeklődő érkezett hozzánk és még egy 18 fős lelkes csapatot is fogadtuk a BGSZC Varga István Kereskedelmi és Közgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskolából.

Őszintén reméljük, hogy a világ legnagyobbjai közé tartozó japán hajózási és szállítmányozási cégcsoport magyar leányvállalatának, a Yusen Logistics (Hungary) Kft. bemutatójával értékes és érdekes információkkal járulhattunk hozzá a Japán Logisztika Világának megismeréséhez, megértéséhez.

 

Színes programok Zalaegerszegen

Nagyszabású eseményt szervezett a Logisztika Napja alkalmából a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Báthory István Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája, mely egy napra a logisztika fellegvárává vált. Diákok és érdeklődők figyelmét hívták fel a logisztikus szakmai szépségeire, hazai nagyvállalatok neves szakértői előadásokat tartottak, elektromos autó, kamion, targonca és felrakó gépek, a ZALA DEPO speciális gépeinek bemutatója valamint a fenntarthatóság jegyében P.E.T. palackok illetve tojástartók hasznosítására kiírt pályázat tette fel a koronát a programok színes kínálatára. Az esemény túlmutatott a Báthory iskola falain hisz’ más tanintézekből is érkeztek diákok a rendezvény közel 400 résztvevővel zajlott.

A Logisztika Napja alkalmából szervezett szakmai összejövetel arra is apropót szolgáltatott, hogy a tanintézmény szorosabb és még szélesebb együttműködést alakítson ki a résztvevő vállalatokkal, illetve további új kapcsolatokat létesítsen.

 

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás